Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Mια υπέροχη, ανοιξιάτικη, προσκυνηματική εκδρομή


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών εις την ευρυτέρα περιοχή της Πρεβέζης και στην Άρτα την 1η του Μηνός Μαΐου 2017.
Οι προσκυνητές με συνοδούς τους Ιερείς π. Ιωάννη Δημητρόπουλο και π. Σταύρο Καλαμπαλίκη, ανεχώρησαν νωρίς το πρωί δια το πρώτο προσκύνημα την Ιερά Μονή των Αγίων Ενδόξου Προφητών Ηλιού του Θεσβίτου και Τιμίου Προδρόμου Ηλιοβουνίων. Εκεί οι προσκυνητές ξεναγήθησαν εις την Ιερά Μονή υπό του Ιερομονάχου π. Σάββα, ο οποίος διήνειμε εις το τελος από ένα βιβλίο ως ευλογία στον καθένα ξεχωριστά.

Ακολούθως επισκέφθησαν την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας όπου ηξιώθησαν να προσκυνήσουν τον τάφο της Αγίας και να τελέσουν δέηση οι Ιερείς υπέρ του σύμπαντος κόσμου.
Αφήνοντας το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής οι παρεπιδημούντες προσκυνητές απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα εις την περιοχή Αμμουδιά πρεβέζης, στις εκβολές του ιστορικού ποταμού Αχέροντα.
Μετά από εκεί επισκέφθησαν την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου καθώς και τον τόπο της θυσίας των γενναίων Σουλιωτισσών.
Μετά το τέλος και αυτής της επισκέψεως ένα ακόμη προσκύνημα αυτό της Κάτω Παναγίας Άρτης έμελλε να ολοκληρώσει τον κύκλο των προσκυνημάτων της ημέρας.
Στο Μοναστήρι της Παναγίας ασπάσθηκαν την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και εκζήτησαν εκ της Κυρίας Θεοτόκου κάθε ευλαβή πόθο των καρδιών των.
Σε όλα τα Μοναστήρια η Φιλοξενία των Μοναχών και των Μοναζουσών ήταν πλουσία, γεμάτη κυρίως από πνευματική ευλογία.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με την επιστροφή των προσκυνητών εις τα ίδια. Ο προϊστάμενος της ενορίας π. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό, την Παναγία Μητέρα Του, τους Αγίους των ιερών σεβασμάτων που επισκέφθησαν δια την Χάρη Των εις αυτούς και πάντας τους προσκυνητάς δια την ευλογημένη ημέρα που πέρασαν όλοι μαζί!





































 
















































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...