Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Με λαμπρότητα η εορτή της Μεταθέσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας (φωτογραφίες)

 9 -10 Μαΐου 2017
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κάτσενος
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εορτή της Μεταθέσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου το διήμερον 9 & 10 Μαΐου, στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας εν πληθούση εκκλησία.
Την Τρίτη 9 Μαΐου παραμονή της εορτής ετελέσθη μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στο ναό του Αγίου Νικολάου των Αλυκών Κάτω Αχαΐας. Στην ακολουθία προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Μπιλιανός ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον.
Ανήμερα της εορτής 10 Μαΐου ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προέστη ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σταματόπουλος Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομιτίσσης ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στα χαρίσματα και τις αρετές του Αγίου Νικολάου.
Το απόγευμα της ιδίας μέρας και ώρα 7μμ ετελέσθη Εσπερινός - Παράκλησις προς τον Άγιο Νικόλαο και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας, εις τον οικισμό των Αλυκών. Των ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ο οποίος ωμίλησε επικαίρως μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών τον λόγο έλαβε ο π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος δια να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν, βοήθησαν και συμμετείχαν με την παρουσία τους στην Ιερά Πανήγυρη.  
Στις Ακολουθίες συμμετείχαν επίσης οι ιερείς π. Απόστολος Δημητρόπουλος, π. Παύλος Παυλίδης, π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, π. Σπυρίδων Αλεξανδρής και ο ιεροδιάκονος π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό






























































































































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...