Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Εκδρομή των κατηχητικών ομάδων Αγ. Νικολάου Αλυκών στους νομούς Αργολίδος & Αρκαδίας

11 Φεβρουαρίου 2017
Γράφει η πρεσβυτέρα Όλγα Καραμιχάλη - Δημητροπούλου
Μία όμορφη εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις κατηχητικές ομάδες του Αγίου Νικολάου Αλυκών με την επιμέλεια του πατρός Γερασίμου Δημητροπούλου στους νομούς Αργολίδος και Αρκαδίας.
Στις 11 Φεβρουαρίου 2017, 50 εκδρομείς μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν για να επισκεφθούν την Καρυά Αργολίδος, το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου και την Ιερά Μονή Παναγίας Κερνίτσης.
Περνώντας από τα ιστορικά Δερβενάκια έφτασαν στο χωριό της Καρυάς, πατρίδα του Γιαννάκου Νταγρέ, πρωτοπαλίκαρου του Κολοκοτρώνη, με τις γραφικές γειτονιές, τα πανέμορφα πέτρινα σπίτια με τα χαγιάτια και τις αυλόπορτες, που έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Το Καφέ της Χαράς» ως Κολοκοτρωνίτσι. Εκεί τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Μπολιάρης που τους ξενάγησε στα αξιοθέατα της Καρυάς, τα οποία είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, η κεντρική εκκλησία του 1230, η Μονή Παναγίας Καρυάς, τα ερείπια των εφτά παλιών νερόμυλων που κάποτε εξυπηρετούσαν ολόκληρη την περιοχή,  ο παραδοσιακός φούρνος, η πλατεία, η πετρόκτιστη πηγή με το τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό, το Βενετσιάνικο Κάστρο, και ο Πρίνος του Παυσανία στον Προφήτη Ηλία...
Στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, φτιάχνοντας έναν χιονάνθρωπο και βγάζοντας φωτογραφίες δίπλα σε αυτόν. Ο χιονοπόλεμος δεν είχε σταματημό ενώ τα σύγχρονα έλκηθρα ανεβοκατέβαιναν συνεχώς τις πλαγιές του Μαινάλου.
Στο ιστορικό μοναστήρι της Κερνίτσης όλοι προσκύνησαν με δέος την Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και προσευχόμενοι, έψαλλαν  το απολυτίκιο του ναού λαμβάνοντας  πλούσια την χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στο λεωφορείο υπήρχαν άφθονα κεράσματα, ακούστηκαν όμορφα τραγούδια, προβλήθηκαν dvd, έγιναν κληρώσεις συμβολικών δώρων και ψυχαγωγήθηκαν όλοι με εύθυμα  γνωμικά και παιχνίδια.

Φωτογραφίες:
 Αγλαΐα Μπιτούνη - Φερεντίνου
Ελισάβετ Μπιτούνη
Όλγα Καραμιχάλη - Δημητροπούλου
Κωνσταντίνα Μπούσια - Χαλιώτη
Κλειώ Δημητροπούλου 
Αγγελική Δημητροπούλου









































































































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...