Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Μεγαλοπρεπὠς εόρτασε ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Πανηγυρικώς εορτάσθη η Mνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού εις τον ομώνυμο προς τιμήν του Ναό εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Το εσπέρας της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον οποίον προέστη και ομίλησε επικαίρως ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως μας.

Ανήμερα της εορτής επραγματοποιήθη ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποίαν προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης Ιεροκήρυξ της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ο οποίος και  εκήρυξε τον Θείον λόγον.
Αφ' Εσπέρας ετελέσθη ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και εψάλη η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιον -υπέρ υγείας παντός του πληρώματος της Εκκλησίας- χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Ο Θεοφιλέστατος εις τον λόγον του ανεφέρθη εις την Βιοτήν του εορταζομένου Αγίου ενώ μετέφερε και τας εορτίους ευχάς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς το εκκλησίασμα.
Η πανήγυρις ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου προς τον Άγιον Θεόν, προς τον Σεπτόν Ποιμενάρχην μας με τις ευλογίες του οποίου διεξήχθη η Πανήγυρις, προς τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Κερνίτσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πλειάδα των κληρικών που συμμετείχε εις τας Ακολουθίας, άπαν το προσωπικόν του Ναού, καθώς και τους εν γένει κοπιάσαντας δια την καλυτέραν διεξαγωγήν του εορτασμού.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι εις τον Ναόν κατά τον διήμερον εορτασμόν, προσέτρεξε πλήθος ευλαβών προσκυνητών δια να προσκυνήσει την Εικόνα και το θαυματουργό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να ζητήσει την πρεσβείαν του και την βοήθειάν του.



























































































































































































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
                            Στεφανία Σταματοπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...