Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Θεοφάνεια στις Αλυκές κάτω Αχαΐας (Σκέψεις - Φωτογραφίες)

Λίγες απλές και ταπεινές σκέψεις από την Ελισάβετ Μπιτούνη πλαισιωμένες από φωτογραφίες της Κωνσταντίνας Χαλιώτη

 Αλυκές! Κύμα, αφρός, φύκια, αέρας και το νερό, γαλάζια φορεσιά. Στα βάθη προβάλλουν οι καμπύλες των βουνών και στο λιμάνι αραγμένα μικρά και μεγάλα ψαροκάικα. Είναι μία μικρή κουκκίδα στον χάρτη της Πελοποννήσου, ένα ασήμαντο, μικρό χωριουδάκι ψαράδων.
 Κι όμως, ψαράδες ήταν οι μαθητές Του Κυρίου μας, αυτούς διάλεξε να δώσει το άγιο πνεύμα, να ψαρέψουν ψυχές. 
 Εδώ είχα την ευλογία να έρθω κι εγώ και με την χάρη Του Θεού να μπορέσω κι εγώ να αγγίξω τις καρδιές σας με έργα και λόγο αγάπης προς Τον Θεό και τους αγίους μας....
Βέβαια χωρίς την την ανταπόκριση την δική σας δεν θα ήταν το ίδιο αποτέλεσμα όλοι μαζί κοπιάσαμε για το κατηχητικό, για την ευπρέπεια του ναού μας, για τις μικρές παρελάσεις και τις γιορτές.
 Τα αγαθά της ουράνιας βασιλείας δεν δίνονται χωρίς κόπο. Η βάση των αρετών είναι η ταπείνωση. Για να προκόψεις στην αρετή χρειάζεται να γνωρίσεις Τον Θεό και να Τον αγαπήσεις. Και όσο περισσότερο Τον αγαπάς τόσο καλύτερα θα Τον γνωρίσεις.
 Ο καρπός Του Αγίου Πνεύματος εστίν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα και εγκράτεια.
 Με αυτούς τους καρπούς του Πνεύματος να προχωρούμε οι πιστοί με την πεποίθηση ότι η αιώνιος ζωή  μας περιμένει.
 Όποιος γεμίζει την ψυχή του με Άγιο Πνεύμα που είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, μόνο αυτός μπορεί να δει ξανά τη δόξα Του Θεού το φως το Αληθινό.
 Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες και εύχομαι πάντοτε να βρίσκεσθε κάτω από την σκέπη Του Αγίου Πνεύματος και να έχετε παντοτινό συμπαραστάτη στην ζωή σας Τον Χριστό.

Ο Θεός μαζί σας 


































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...