Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Ο Σύλλογος Ελληνοσερβικής Φιλίας "Αγία Σοφία - Άγιος Σάββας" παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνο και Ελένης στη Νίσα της Σερβίας

 
Ο Σύλλογος Ελληνοσερβικής Φιλίας "Αγία Σοφία - Άγιος Σάββας", με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, διά τετραμελούς αντιπροσωπείας, παρέστη σε σπουδαίες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Σερβία.

Συγκεκριμένα από 2 έως 5 Ιουνίου 2016, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, οι πατέρες Πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς (Πρόεδρος), Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Δημητρόπουλος και Πρωτοπρεσβύτερος π. Κανέλλος - Κωνσταντίνος Φερτάκης, μετά δύο λαϊκών -μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, παρέστησαν στις εορταστικές πανηγυρικές εκδηλώσεις στην πατρίδα του Ισαποστόλου Αγίου Κωνσταντίνου, την Νίσα, που έγιναν προς τιμήν του κατά την εορτή Αυτού και της μητρός Του Αγίας Ελένης.

   Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, Αρτοκλασία και όρθρος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ.κ. Θεοδοσίου. Την άλλη μέρα κατά την πανηγυρική θεία Λειτουργία λειτούργησαν μαζί με άλλους 25 κληρικούς στο νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίων Ισαποστόλων. Επακολούθησε ωραία λιτανεία με λαμπρή εκπροσώπηση των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών ανά τας οδούς της πανηγυρίζουσας πόλεως.

   Κατόπιν παρατέθηκε επίσημο γεύμα και το απόγευμα της ίδια ημέρας παρέστησαν στην πανηγυρική εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Νίσας που είχε ως θέμα του "Μέγας Κωνσταντίνος και Βυζάντιο". Κατ΄ αυτήν απήυθυνε λόγον τιμητικώς ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, π. Ερμόλαος.

  Έπειτα, κατά το εσπέρας της ίδια ημέρας, παρακολούθησαν φεστιβάλ εκκλησιαστικών χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων εορταζόντων Ισαποστόλων.

   Την μεθεπόμενη, 5 Ιουνίου, κατόπιν προκλήσεως του κ. Δημάρχου της πόλεως Αλέξινατς, οι ανωτέρω επισκέπτες παρέστησαν στις λαμπρές εκδηλώσεις που έγιναν για την απελευθέρωση της πόλεως.

   Τα μέλη του Συλλόγου μας και στη Νίσα και στο Αλέξινατς, έτυχαν θερμής υποδοχής και συγκινήσεως.

   Τέλος, ο Μητροπολίτης, οι Ιερείς καθώς και οι Δήμαρχοι των ανωτέρω πόλεων, εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν τήν πόλη μας στις εκδηλώσεις των Πρωτοκλητείων του Πολιούχου μας, Αγίου Ανδρέου.























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...