Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στην Ενορία Τιμίου Προδρόμου Κ. Αχαΐας

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ενορία Τιμίου Προδρόμου Κ. Αχαΐας, εόρτασε την Τρίτη του Πάσχα τους θαυματουργούς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στο ομώνυμο Εκκλησάκι που βρίσκεται λίγο μετά το 23 χλμ της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου.

Τον Εσπερινό την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα, την Θεία λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας (Τρίτη του Πάσχα) και τον Εσπερινό του απογεύματος της ιδίας ημέρας τέλεσε ο προϊστάμενος της Ενορίας μας π. Απόστολος Δημητρόπουλος μετά των ιερέων π. Παύλου Παυλίδη, π. Γερασίμου Δημητροπούλου, π. Μιχαήλ Μάρκου και π. Αναστασίου Μπούσια.  Κατά τις ιερές ακολουθίες έψαλλαν ο πρωτοψάλτης κ. Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και ο λαμπαδάριος κ. Γεράσιμος Σταθόπουλος. Συνέψαλλαν μετά των κυρίων ιεροψαλτών ομάδα νέων της Ενορίας μας που σπουδάζουν στην Σχολή βυζαντινής Μουσικής της Ενορίας μας, χαρίζοντας στο πυκνό Εκκλησίασμα ουράνιες μελωδίες.  

Στις ομιλίες του ο π. Απόστολος ανεφέρθη:

-Συντόμως στον βίο των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

-Στην έννοια του μαρτυρίου ως ομολογίας και θυσιαστικής αγάπης προς τον Θεό 

-Στο εχθρικό περιβάλλον στο οποίο ζει ο σύγχρονος  ορθόδοξος χριστιανός εξ΄ αιτίας του οποίου απαιτείται μεγάλος και δύσκολος πνευματικός αγών για να διατηρηθεί στην ορθόδοξη πίστη και ζωή

-Στην ευθύνη των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου

-Στην μεγάλη ανάγκη για «οικογενειακό Εκκλησιασμό»,  καθ εκάστη Κυριακή και εορτές, προς αγιασμό και φωτισμό των βεβαπτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών.

-Τέλος ο ομιλητής επεσήμανε με παρρησία τον πόλεμο που στις ημέρες μας έχει πρωτοφανή ένταση, εναντίον της Εκκλησιαστικής και Πνευματικής ζωής. Έναν πόλεμο στον οποίο θα ανακηρυχθούμε νικητές μόνον αν εμπνεόμαστε από την ζωή και την διδασκαλία των Αγίων μας, που είναι το ερμηνευμένο και εφαρμοσμένο Ευαγγέλιο.









πηγή: timiosprodromos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...