Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η Λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως εις τον Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών (φωτογραφίες)

Κυριακή του Πάσχα 1-5-2016


Γράφει ο Χ. Φωτόπουλος
Εν λαμπρότητι εορτάσθη η "εορτή των εορτών" και η "πανήγυρις των πανηγύρεων" ήτοι η Ανάστασις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εις τον πανίερον Ναόν του Αγίου Αντωνίου εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Περί ώραν ενδεκάτην βραδινήν έγένετο η έναρξις της Παννυχίδος εις το ενδιάμεσον της οποίας επραγματοποιήθη η υποδοχή του Αγίου Φωτός εκ του Παναγίου Τάφου!
Ακριβώς το μεσονύκτικον ηκούσθη ο παιάνας της Νίκης της Ζωής κατά του Θανάτου "Χριστός Ανέστη εκ νεκρών..." σκορπίζοντας αισθήματα χαράς και αγαλλιάσεως εις άπαντας.

Εν συνεχεία ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποία προεξήρχε ο Αιδεσιμολογιώτατος προϊστάμενος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος συμπαραστατούμενος υπό του συνεφημερίου του π. Σταύρου Καλαμπαλίκη.
Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν κυριολεκτικώς τον Ιερόν Ναόν φθάνοντας εις τα κράσπεδα του Ιερού βήματος "ώστε μηκέτι χωρείν μηδέ τα προς την Θύραν". Όλοι σχεδόν εκοινώνησαν του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου ενώ μετά την απόλυσιν και τας ευχάς των Πατέρων, εμοιράσθησαν εις αυτούς Πασχαλινά ωά και τα πατροπαράδοτα κουλούρια.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Αδελφοί!
Χρόνια πολλά και Ευλογημένα!

















































































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...