Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Μια υπέροχη εκδρομή των Κατηχητικών oμάδων Αγ. Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών στην Αιγιάλεια (φωτογραφίες)


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των Κατηχητικών ομάδων του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών την Κυριακή 10 Απριλίου εις την ευρύτερην περιοχή της Αιγιαλείας.
Μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Ναό μας τα παιδιά με συνοδούς τον εφημέριο π. Ιωάννη Δημητρόπουλο και τους Κατηχητές τους αναχώρησαν για τον πρώτο προορισμό τους όπου ήταν ο προσκυνηματικός Ναός της Παναγίας της Τρυπητής. Εκεί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας αλλά και να μάθουν την ιστορία αυτού του πανελληνίως γνωστού Προσκυνήματος.

Ακολούθως αναχωρώντας από εκεί, μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου όπου προσκύνησαν τον Άγιο της Αγάπης καθώς και τον τάφο του αοιδίμου Ιερομονάχου π. Ευσεβίου Γιαννακάκη του και κτήτορος της Μονής, ενώπιον του οποίου ετελέσθη Τρισάγιο. Οι Μοναχές δείχνοντας την μεγάλη τους αγάπη προς τα παιδιά τους ομίλησαν για την ιστορία του Μοναστηριού και τους προσέφεραν πλούσια φιλοξενία με αποκορύφωμα την μεσημεριανή τράπεζα.
Στη συνέχεια, επόμενος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Και σε αυτό το μέρος δόθηκε μεγάλη ευλογία εις τα παιδιά αφού προσκύνησαν την Θαυματουργό εικόνα των Αρχαγγέλων καθώς και τα λείψανα του Κτήτορος της Μονής, Οσίου Λεοντίου. Για την ιστορία της Μονής ενημερώθηκαν υπό των πατέρων αυτής.
Μετά την αναχώρησή τους και από αυτό το Μοναστήρι και προ της επιστροφής των εις την Πάτρα, είχαν την δυνατότητα για μια μικρή στάση στις κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Εστίας Πατρών στην περιοχή της Παναγοπούλας. Τα παιδιά είχαν ελεύθερο χρόνο να παίξουν στο γήπεδο και στον εν γένει αύλειο χώρο των κατασκηνώσεων με έκδηλη την χαρά στα πρόσωπά τους.
Καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής το κλίμα ήταν ευχάριστο και ενθουσιώδες, ενώ τα παιχνίδια, τα δώρα και τα γλυκίσματα δεν σταμάτησαν καθόλου ούτε εντός του λεωφορείου.
Η Εκδρομή τελείωσε αργά το απόγευμα με τις καλύτερες των εντυπώσεων, πρωτίστως δε με πλούσια την Χάρη και την Ευλογία του Θεού! Όπως είπε και ο π. Ιωάννης στο κλείσιμο της όμορφης αυτής ημέρας, «Ο Θεός μας αγαπάει και είναι ανάγκη όλα τα παιδιά να βρίσκονται κοντά στον Χριστό, διότι μακριά από Αυτόν δεν έχει νόημα η ζωή μας», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες τους κατηχητές και μη και κυρίως όλα τα παιδιά των Κατηχητικών oμάδων της ενορίας!











































































































































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...