Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΕΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ»!

peiraiws612

xiladakis_1aΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μέσα στην γενική μαυρίλα που απορρέει από τα συνεχιζόμενα ολισθήματα της ηγεσίας της ελληνικής εκκλησίας, υπάρχει και ένας Ιεράρχης που υψώνει θαρραλέα την φωνή του σε όλο αυτό το ανεπανάληπτο ιεραρχικό όργιο !

Μητρ. Πειραιώς κατά ΔΙΣ: Να ανακαλέσει την απόφαση για τον Πάπα

Παρέλκει να άναφέρωμεν το κωμικόν της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η οποία βεβαίως αντιστρατεύεται την συμφωνίαν Ε.Ε. και Τουρκίας για την επανεισδοχή των μεταναστευτικών και προσφυγικών μουσουλμανικών ροών προς την Ευρωπαική Ήπειρον και εμφανίζει τους θρησκευτικούς Ηγέτας της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής παρασυναγωγής να γίνωνται παρακολουθήματα του Open Society Foundation του κ. Τζώρτζ Σόρος και των κρυπτομένων εντολέων του, στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να άνατρέψουν την ανωτέρω συμφωνίαν και να υλοποιήσουν τον σχεδιασμόν τους, για τον οποίον όπως δήλωσε ο κ. Σόρος πρόσφατα στην Τουρκία, έχουν εκταμιεύσει 11 δισ. δολάρια σε ΜΚΟ για να επικοίσουν την Ευρωπαική Ήπειρο με μουσουλμανικούς πληθυσμούς.....

ΑΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ.


Η απόφασις της Δ.Ι.Σ. της 5ης Απριλίου 2016 διά της οποίας συγκατατίθεται η Εκκλησία της Ελλάδος εις την επίσκεψιν του αντικανονικώς διακατέχοντος τον πάλαι ποτέ περίπυστον Πρεσβυγενή Πατριαρχικόν Θρόνον της Παλαιάς Ρώμης και της Δύσεως κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο, στην μαρτυρική μας Πατρίδα, εξεδόθη κατά πρόδηλον υπέρβασιν των ορίων της διακριτικής της ευχέρειας και κατά παράβασιν των διατάξεων του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ν 590/1977), και ειδικώτερα του αρθρ. 9 παράγραφος 1, που καθορίζει τις αρμοδιότητες της Δ.Ι.Σ. στο εδάφιο δ, και που προβλέπει ότι επιλαμβάνεται των «τρεχούσης φύσεως Εκκλησιαστικών θεμάτων», διότι η επίσκεψις εις την Ορθόδοξον Ελλάδα του Αιρεσιάρχου «Πάπα» κ. Φραγκίσκου, τυγχάνει εκ της φύσεως του θέματος υψίστης ποιμαντικής και Εκκλησιαστικής σημασίας και ανήκει εις τας αρμοδιότητας της Ι.Σ.Ι. όπως προβλέπεται στο αρθ. 4 εδάφιον α που αναφέρεται ότι μόνον η Ι.Σ.Ι. «ρυθμίζει τας σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά των Ετεροδόξων».

Και ναί μεν στο αρθρ. 9 παράγραφος 2 προβλέπεται ότι μέχρι συγκλήσεως της Ι.Σ.Ι., η Δ.Ι.Σ. ασκεί πάσαν Εκκλησιαστικήν – διοικητικήν εξουσίαν, ωστόσο η αποδοχή της επισκέψεως ενός τοσούτον προβληματικού και κακοδόξου προσώπου διά την Ορθόδοξον Καθολικήν Εκκλησίαν της Ελλάδος, απαιτεί την διαγνώμην όλου του Ιερού Σώματος της Ιεραρχίας.

Διά την άκριτον και άστοχον απόφασιν της Δ.Ι.Σ. υπήρξε άμεσος «νέμεσις» από το ταυτόχρονο ανακοινωθέν (5-4-2016) της Αρχιγραμματείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πόλεως, που εμφανίζει τον Οίκουμενικόν Πατριάρχην κ. Βαρθολομαίον ως αυτουργόν της όλης υποθέσεως και την Εκκλησίαν της Ελλάδος συρομένην ουσία ως ουραγόν στα κελεύσματά του, εντός μάλιστα της κανονικής της δικαιοδοσίας ! !!.

Παρέλκει να άναφέρωμεν το κωμικόν της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η οποία βεβαίως αντιστρατεύεται την συμφωνίαν Ε.Ε. και Τουρκίας για την επανεισδοχή των μεταναστευτικών και προσφυγικών μουσουλμανικών ροών προς την Ευρωπαική Ήπειρον και εμφανίζει τους θρησκευτικούς Ηγέτας της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής παρασυναγωγής να γίνωνται παρακολουθήματα του Open Society Foundation του κ. Τζώρτζ Σόρος και των κρυπτομένων εντολέων του, στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να άνατρέψουν την ανωτέρω συμφωνίαν και να υλοποιήσουν τον σχεδιασμόν τους, για τον οποίον όπως δήλωσε ο κ. Σόρος πρόσφατα στην Τουρκία, έχουν εκταμιεύσει 11 δισ. δολάρια σε ΜΚΟ για να επικοίσουν την Ευρωπαική Ήπειρο με μουσουλμανικούς πληθυσμούς.


 

Οι μετανάστες και πρόσφυγες που θα επισκεφθούν οι ανωτέρω, στην νήσο Λέσβο, πρέπει να επανα προωθηθούν στην Τουρκία και επομένως η παρουσία των θρησκευτικών Ηγετών στη Λέσβο επιχειρεί να ακυρώσει την επαναπροώθηση και επιδιώκει το άνοιγμα των συνόρων της Ευρώπης στα πολυεκατομμύρια των μουσουλμάνων της Μ. Ανατολής, του Μαγκρέμπ, της Υποσαχάριας Αφρικής, του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές.

Ασφαλώς κανείς νοήμων δεν πιστεύει ότι η συγκεκριμένη επίσκεψις θα σταματήσει τις πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ του χρηματοδοτουμένου από το σουνιτικό μπλόκ (Σ. Αραβία – Κατάρ – ‘Ομάν και λοιπά Εμιράτα του Αραβικού Κόλπου) ISIS κατά των νομίμων κυβερνήσεων της Βαγδάτης και της Δαμασκού, ούτε θα μεταβάλλει το δολοφονικό Ισλάμ και τις κορανικές εντολές του ψευδοθεού στον ψευδοπροφήτη Μωάμεθ για την σφαγή των απίστων (σούρες : τα λάφυρα στιχ. 12 και 17, το στρωμένο τραπέζι στιχ. 33, Μωάμεθ στιχ. 4, ο σίδηρος στιχ. 21).

Η παρουσία όμως του αιρεσιάρχου κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο στη μαρτυρική μας Πατρίδα προσβάλλει πρώτον τον Μακ. Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον διότι προσφάτως ο συγκεκριμένος «προσέλαβε» έναν Ισπανό Βενεδικτίνο καλόγηρο, τον κ. Μανουέλ Νιν, τον έντυσε με Ορθόδοξα Αρχιερατικά Άμφια και τον ενθρόνισε στην οδό Αχαρνών, μέσα στα κανονικά όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως Ουνίτη Ελληνόρυθμο Επίσκοπο, ανύπαρκτης Ελληνικής Ουνιτικής κοινότητας.

Προσβάλλει ακόμη του Αγίους και Οσιάθλους Πατέρας της αμωμήτου ημών Πίστεως που δολοφονήθησαν φρικωδώς από τους προκατόχους και ομοπίστους του κ.Φραγκίσκου Μπεργκόλιο ανά τους αιώνας.

Τους 13 Οσιάθλους Πατέρας τους εν τη Ι. Μονή Καντάρας της Κύπρου καέντας (19-5-1231) διότι ηρνήθησαν τα άζυμα, τους υπό του λατινόφρονος Ιωάννου Βέκκου Πατριάρχου Κων/λεως και Μιχαήλ Παλαιολόγου αναιρεθέντας Αγιορείτας Πατέρας των Καρυών (5-12-1279) και των Ιερών Μονών Ζωγράφου, Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Κουτλουμουσίου και Ξενοφώντος (4-1-1280), διότι δεν εδέχθησαν την κακόδοξον ένωσιν της Λυών, τις οκτακοσίες χιλιάδες Σέρβους Νεομάρτυρας (1941-1945) που με πολυώδυνα βάσανα ετελειώθησαν με ηθικόν αυτουργόν τον καταδικασθέντα από το Διεθνές Δικαστήριον Εγκληματιών πολέμου Παπικό Αρχιεπίσκοπο του Ζάγκρεμπ της Κροατίας και μέντορα των φασιστών Ουστάσι, Αλουίσιο Στέπινατς τον οποίον «Αγιοποίησε» ο ανακηρυχθείς «Όσιος» της Ρωμαιοκαθολικής παρασυναγωγής Ιωάννης Παύλος ο Β΄ (Βοιτύλα), του οποίου προσφάτως έγιναν τα αποκαλυπτήρια με την δημοσίευσιν ερωτικών επιστολών προς την συμπατριώτισσά του έγγαμον Ακαδημαικόν.

Προσβάλλει και τον Ιερόν Σπυρίδωνα, πολιούχον και έφορον της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος στις 12 Νοεμβρίου 1716, ανετίναξε την Ακρόπολιν της Κερκύρας και τον Ενετό ηγεμόνα Αντρέα Πιζάνι, για να μην κατασκευάσει θυσιασθήριον (αλτάριον) της Ρωμαιοκαθολικής παρασυναγωγής στον εν Κερκύρα Ιερόν Ναόν του (Αγίου Αθανασίου Παρίου, Ουρανού Κρίσις εν Λειψία Σαξωνίας 1805).

Προσβάλλει ακόμη τους Αγίους ενδόξους Ιερομάρτυρας Μάξιμον τον Καρπαθορώσσον που ετυφεκίσθη μετά της Πρεσβυτέρας και των τέκνων του από τους Ουνίτας και Αθανάσιον τον Ηγούμενον της Μικρορωσσίας που δολοφόνησαν αγρίως οι Ουνίτες της Πολωνίας, πέταξαν το μαρτυρικό του σώμα σ’ ένα βόθρο, όπου έμεινε επί 17 χρόνια και ανασύρθηκε άφθαρτο, αδιαλώβητο και ευωδιάζον.

Προσβάλλει κατά ταύτα η ανωτέρω επίσκεψις τον εν Τριάδι Πανάγιον Θεόν, που αγίασε τους υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως μαρτυρικώς τελειωθέντας από τους προκατόχους και ομοπίστους του κ. Φραγκίσκου, εφόσον αυτός εμμένει σατανικώς στην αίρεσιν και την κακοδοξίαν του Παπισμού.

Η παρουσία επομένως του κ. Φραγκίσκου και της συνοδείας του, επαυξάνει τα προβλήματα και προκαλεί την Ορθόδοξη συνείδησή μας και πρέπει η Δ.Ι.Σ. άμεσα να ανακαλέση την απαράδεκτον απόφασί Της.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο. 

Απλά να προσθέσουμε ότι έχουν «στερέψει» τα «παιχνίδια της ετικέτας» και θα είναι γελοίο να αρχίσουν πάλι τους διάφορους πονηρούς χαρακτηρισμούς. 

Φτάνει πια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis

 

πηγή: ellinilatris.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...