Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Εορτασμός Εθνικής Εορτής 25ης Μαρτίου, από τα Κατηχητικά της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κ. Αχαΐας. (Φωτογραφικό υλικό)







Την Κυριακή Β´Νηστειών (27 Μαρτίου 2016), στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με την ευκαιρία της Εθνικής μας Εορτής, από τα παιδιά των μικρών Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας. 
Το Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο, για άλλη μια φορά, κατακλύστηκε από τον κόσμο που έσπευσε να χειροκροτήσει και να ενθαρρύνει τους μικρούς μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε μια εκδήλωση εμπλουτισμένη με μουσική, χορωδία, απαγγελίες ποιημάτων, αφηγήσεις από τους αγωνιστές του ’21 και μικρά μονόπρακτα.
Στο τέλος της όμορφης εκδήλωσης ο π. Απόστολος ανέφερε τα εξής:
 «Αδελφοί μου, σήμερα ζήσαμε εδώ, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας, υπέροχες στιγμές Πνευματικού και Εθνικού μεγαλείου. Είδαμε τα παιδιά μας, που φοιτούν στα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας μας, να αποδίδουν άριστα το περιεχόμενο και το μήνυμα της  εθνικής μας εορτής.....
Είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις που τονώνουν το Ελληνορθόδοξο φρόνημά μας. Και τούτο διότι στις ημέρες μας επλήθυναν οι φωνές  εκείνων που ζητούν να καταργηθούν οι εθνικές επέτειοι, να καταργηθούν οι παρελάσεις κατά τις εθνικές μας εορτές, να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών από τα σχολεία μας, να αποκαθηλωθούν οι ιερές εικόνες του Χριστού, της Παναγίας μας και των Αγίων μας από τις Σχολικές αίθουσες και αυτές των δημοσίων κτηρίων της πατρίδος μας, για να ικανοποιηθούν οι αλλόθρησκοι και οι άθεοι.  Απαιτούν με θράσος να ξαναγραφεί η Ιστορία μας προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις των καιρών. Πλήθυναν δηλαδή εκείνες οι φωνές που αγωνίζονται να επιβάλλουν την πλήρη αποσύνδεση της  νέ ας γενιάς από την Ελληνική Ιστορία μας  και την Εκκλησιαστική μας ζωή παράδοση.
Σε όλους αυτούς σήμερα τα παιδιά μας απήντησαν: ΔΕΝ θα σας περάσει. Θα μείνετε στο περιθώριο της Ιστορίας και εσείς και οι εθνομηδενιστικές απόψεις σας.» Οι ήρωες του 21 μας εμπνέουν και μαζί τους, στεντορία τη φωνή, διαλαλούμε: ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΕΤΕ.
Αδελφοί μου. Για άλλη μια φορά σας καλώ να στηρίζετε το Κατηχητικό έργο της Ενορίας μας. Εμπιστευθείται τα παιδά σας στην Εκκλησία μας. Μόνο στην Αγία Εκκλησία μας θα γίνουν ολοκληρωμένες Ελληνοχριστιανικές προσωπικότητες.»
Ακολουθούν φωτογραφίες:




















πηγή:timiosprodromos.











Φωτογραφίες Ελληνορθόδοξου Παλμού: Ιωάννης Παναγόπουλος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...