Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αντωνίου στο φερώνυμο Ναό του στα Κρύα Ιτεών των Πατρών (φωτογραφίες)


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθη η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου εις τον νεόδμητον και περικαλλή προς τιμήν του Ναό, εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Το εσπέρας του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου έλαβε χώρα ο Μέγας πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός εις τον οποίο προέστη και ομίλησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Πατρών.
Την επομένη Κυριακή 17 Ιανουαρίου το πρωί ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η πανηγυρική θεία Λειτουργία εις την οποία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Πατρών. Ο π. Νεκτάριος ανέλαβε και την διακονία του κηρύγματος ομιλώντας γύρω από την βιοτή του Οσίου Πατρός.
Αυθημερόν το εσπέρας επραγματοποιήθη ο Μεθέορτος Εσπερινός και εψάλη η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο, υπέρ υγείας παντός του πληρώματος της Εκκλησίας. Τον θείο λόγο κήρυξε επικαίρως ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Ζώης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών. Μετά το πέρας των Ακολουθιών έγινε Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των τιμίων Λειψάνων του Αγίου εις τους δρόμους της Ενορίας υπό την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Πατρέων.
Εις τα Ιεράς Ακολουθίας συμμετείχε πλειάς Πατέρων της Ιεράς μας Μητροπόλεως οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την Μνήμη του Μεγάλου μας Οσίου.
Παρά τας δυσκόλους καιρικάς συνθήκας η συμμετοχή του ευσεβούς Λαού ξεπέρασε κάθε προσδοκόμενο καθώς ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος και τας δύο ημέρας του πανδήμου εορτασμού.
Η Πανήγυρις ολοκληρώθηκε έμπροσθεν του Ναού δια των ευχαριστιών του Προϊσταμένου αυτού πατρός Ιωάννου Δημητροπούλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πανάγιον Θεόν μας, τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ.κ. Χρυσόστομο, καθώς και άπαντας τους κοπιάσαντας δια την αισίαν διαεξαγωγή της πανηγύρεως.
Ημείς ευχόμεθα εις όλους Χρόνια πολλά και παρακαλούμεν ο Άγιος Αντώνιος να δίδει εις τον καθένα πάν αγαθόν δια την Σωτηρίαν του!!!


























































































Φωτογραφίες:Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...