Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου για το θέμα των θρησκευτικών (Βίντεο)



Λίγες μόλις ημέρες πριν την πρώτη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, την ερχόμενη Τρίτη,  ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, με μια δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ξεκαθαρίζει πως η Εκκλησία δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει την στρατηγική της σε σημαντικά θέματα όπως το μάθημα των θρησκευτικών.

Η δήλωση – απάντηση στα όσα είπε η κα. Σία Αναγνωστοπούλου για την απλοποίηση της διαδικασίας όχι μόνο δείχνει το μέγεθος της ενόχλησης αλλά και την πρόθεση, εμμέσως πλην σαφώς, της ηγεσίας της Εκκλησίας ακόμη και να συγκρουστεί εάν προκληθεί.
«Δεν είναι του υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της», είπε ο Αρχιεπίσκοπος που έστειλε σαφές μήνυμα στην ηγεσία της Κυβέρνησης πως η Εκκλησία δεν έχει διάθεση να διαλεχτεί με την συγκεκριμένη υπουργό. «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου».


πηγή του βίνεο: protothema.
Συμμετέχοντας στον διάλογο που σιγά σιγά ανοίγεται σχετικά με τα θέματα της Εκκλησίας στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Ιερώνυμος ήταν σαφής: «Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάσουμε», υπογράμμισε!

πηγή:.orthodoxia.info/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...