Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στο τέλος κερδίζουν οι Έλληνες: Ελλάδα - Κροατία 72-70

Η Ελλάδα έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, επέστρεψε από το -10 και με μεγάλη ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο νίκησε με 72-70 την Κροατία. 



Η εξέλιξη

Το προβάδισμα των Κροατών (που έπαιξαν τελικά χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς) κατά το πρώτο ημίχρονο (το κράτησαν σταθερά μετά το 2-0) εξηγείται με απλά μαθηματικά. Την ώρα που οι Ελληνες διεθνείς έχαναν απλά λέι απ, η Κροατία φρόντιζε να σκοράρει, κυρίως με τον Σιμόν, από την περιφέρεια σε εύκολα σουτ. Αμέσως οι οικοδεσπότες, που επιστράτευσαν και άμυνες ζώνης, δημιούργησαν χάντικαπ επτά πόντων (εκμεταλλευόμενοι και τις κακές επιστροφές της Εθνικής).

Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα δεν έχανε την επαφή της με το σκορ. Ο Σπανούλης όρθωσε το ανάστημά του και παρά την χαρακτηριστική αστοχία των πάντων στο τρίποντο (1/11 στο πρώτο μέρος) οι Κροάτες επέβαλλαν απολύτως το νόμο τους. Ούτε ακόμα και όταν ο Σιμόν μ' ένα ακόμη τρίποντο έκανε το 24-33. Ακόμα και εκεί η Εθνική φρόντισε να επανέλθει με τους Μπουρούση και Πρίντεζη.

Η πληγή των ελεύθερων σουτ παρέμεινε ανοιχτή και στη συνέχεια. Τη σκυτάλη από τον Σιμόν την πήρε αρχικά ο Σάριτς και στη συνέχεια ο εξαφανισμένος μέχρι εκείνη τη στιγμή Χεζόνια που είδε με ανακούφιση τον Αντετοκούνμπο να φορτώνεται με τέσσερα φάουλ. Η διαφορά έφτασε τρεις φορές τους 10 πόντους, πριν ο Κατσικάρης δοκιμάσει σχήμα με τρεις κοντούς για περισσότερη πίεση. Το χάντικαπ, με πρωταγωνιστή τον Κουφό, μειώθηκε και πάλι στους 6 (51-57).

Η Εθνική τα έδωσε όλα στο τέλος. Ο Σπανούλης ανέλαβε πρωτοβουλίες και η διαφορά μειώθηκε για πρώτη φορά στους 2 πόντους το 34' (59-61 με τρεις βολές του Λαρισαίου) ενώ λίγο αργότερα και πάλι ο V-Span διαμόρφωσε με δική του τρίποντη βόμβα το 64-65. Η επιστροφή στη διεκδίκηση της νίκης είχε γίνει στο πιο κατάλληλο σημείο.

Ο Σλούκας έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την εθνική (66-65) και το μομέντουμ έγινε αίφνης ελληνικό καθώς οι γηπεδούχοι τα χρειάστηκαν. Με εύκολο καλάθι μετά από κλέψιμο και καλή πάσα, ο Πρίντεζης έκανε το 70-67 στο 38' ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε αέρα 5 πόντων στο 1:25. Ο Σπανούλης αστόχησε στην τελευταία ελληνική επίθεση (και ενώ απέμεναν 6 δεύτερα) και στο τέλος ο Σιμόν, αφού αστόχησε στη βολή, αστόχησε και σουτ της ισοφάρισης!


πηγή: contra.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...