Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

«Την κανδήλα που έφερες εδώ να την πάρεις και να την πας εκεί που την είχες τάξει…»

Με την άσκηση, την καθαρότητα και την ταπέινωσή του ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης ήλκυσε τη Θεία Χάρη. Ως δώρο του δόθηκαν χαρίσματα προς βοήθεια των αδελφών του και επιστροφή των αμαρτωλών. Ένα από τα θαυμαστά περιστατικά είναι και το παρακάτω:
~ Μια γυναίκα από τη Δράμα είχε τάξει μια κανδήλα..... στο εξωκκλήσι του Αγίου Τρύφωνος, που βρισκόταν λίγο έξω από τη Δράμα. Επειδή είδε όμως αργότερα πως το εξωκκλήσι είχε πολλές κανδήλες, θεώρησε καλό να το φέρει στο μοναστήρι του Γέροντος Γεωργίου, που είχε και έλλειψη από κανδήλες.
 
Πράγματι το έφερε και το κρέμασαν μπροστά στην εικόνα του Τιμίου Προδρόμου. Αρκετές φορές συνέβαινε ενώ ήταν αναμμένη, να κινείται από μόνη της, κι ενώ ήταν καλά στερεωμένη, να πέφτει κάτω. Ο Γέροντας με τον άγρυπνο της καρδιάς του οφθαλμό, είδε πέρα από τα φαινόμενα και είπε να τυλίξουν την κανδήλα σ’ ένα χαρτί και να την φυλάξουν.
 
Όταν ήλθε η δωρήτρια, την κάλεσε ο Γέροντας και της είπε:
 
«Την κανδήλα που έφερες εδώ, την είχες τάξει άλλου. Δεν είναι σωστό αλλού να τάζεις κι άλλου να πηγαίνεις το τάμα σου».
 
Της είπε μάλιστα συγκεκριμένα πως την είχε τάξει στον Άγιο Τρύφωνα κι εκεί έπρεπε να την πάει. Η γυναίκα έμεινε εμβρόντητη κι έπραξε αυτό που έπρεπε θαυμάζοντας τη διόραση του Γέροντος Γεωργίου Καρσλίδη.
 
από το βιβλίο: «Ο Μακάριος Γέροντας Γεώργιος Καρσλίδης» – Μοναχού Μωϋσέως Αγιορείτου (Έκδοση Ι.Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος – Ταξιάρχαι – Δράμα 1989).

πηγή:akouei
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...