Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Θρηνος! Έφυγε από τη ζωή ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος – ΒΙΝΤΕΟ


Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος.

Ο Ιεράρχης που δεν πρόλαβε καν να ενθρονιστεί βρισκόταν στην ιερά Μονή Μεταμορφωσεως του Σωτήρος στον Χορτιάτη. Είχε ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Όπως είπε στο orthodoxia.info η Ηγουμένη της Μονής, ο μακαριστός μητροπολίτης ένιωσε αδιαθεσία λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αμέσως οι συνοδοί του κάλεσαν βοήθεια. Στο σημείο έφθασαν δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατρός. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης αλλά δυστυχώς ο μητροπολίτης κατέληξε.
 Ακούστε την περιγραφή στο σχετικό βίντεο.



Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 13:00 στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλλονιά.

Τοποτηρητής αναλαμβάνει εκ νέου, ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς), γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας την 25η Μαρτίου 1951, υιός του Σπυρίδωνος και της Αναστασίας Λαγγούση.

Μετά την εγκύκλια μόρφωσή του στην Κεφαλλονιά, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1998.

Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα (Καλαφατάκη), χειροτονήθηκε αφ’ ενός μεν Διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, αφ’ ετέρου δε Πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το έτος 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, στις 26 Μαΐου 2015.

πηγή :orthodoxia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...