Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

2ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη




Ο Ιερός Ναός Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών Πατρών, και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλυκών διοργανώνουν
2ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη
Θ ε σ σ α λ ο ν ί κ η
Σουρωτή (Τάφο Αγίου Παϊσίου) - Παναγία Σουμελά
2 και 3 Μαΐου 2015
• 1η ημέρα: Σάββατο, 02/05
  Ξεκινάμε με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Αφού περάσουμε στην Στερεά Ελλάδα θα κατευθυνθούμε βόρεια, με πρώτη μας στάση την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, την σημαντικότερη του νομού Πιερίας. Στο οστεοφυλάκιο της Μονής, που εγκαινιάσθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Στην συνέχεια, θα επισκεπτούμε την Ιερά Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Χτισμένη στους πρόποδες του Ολύμπου, στην θέση «Παναγία», η μονή ξεχωρίζει για το φυσικό της κάλλος εντός αυτής, όπως επίσης και για την ύπαρξη ενός μικρού ζωολογικού κήπου, που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη και προσκύνημα στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση στην πόλη.
2η ημέρα: Κυριακή, 03/05
Αφού πάρουμε το πρωινό μας σε πακέτο, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και κατευθυνόμαστε προς την Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής, στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, όπου και θα εκκλησιαστούμε. Η περιήγηση μας στην κεντρική Μακεδονία συνεχίζεται με την επίσκεψη μας στην Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά, την «καρδιά» του Ποντιακού Ελληνισμού. Στην Μονή φιλοξενείται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, έργο του Ευαγγελιστoού Λουκά. Αφού ολοκληρώσουμε το προσκύνημα μας θα κατευθυνθούμε προς την Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά κοντά στη Βέροια. Η Ιερά Μονή Δοβρά είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ιδιαίτερα πανηγυρίζει κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, εξαιτίας του περίφημου θαυματουργού Αγιάσματος που υπάρχει στο χώρο απέναντι από το Καθολικό.
Στη μονή φυλάσσεται επίσης, ως πολύτιμο θησαύρισμα η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Δοβρά, στην οποία προσέρχονται για να προσκυνήσουν χιλιάδες πιστοί. Τέλος, θα επισκεπτούμε την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας. Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου της περιοχής Σκήτης Βεροίας βρίσκεται στους πρόποδες των Πιερίων κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα μοναστικά κέντρα του Μακεδονικού χώρου. Αφού προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα, θα ξεκινήσουμε το ταξίδι επιστροφής στην Πάτρα, στην οποία θα βρισκόμαστε το βράδυ.

Στην τιμή του εισιτηρίου Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές - μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πολυτελές λεωφορείο.
1 Διανυκτέρευση στην Θεσσαλονίκη με πρωινό στο ξενοδοχείο 3* “Rotonda”.
Περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης.

Στην τιμή του εισιτηρίου δεν Περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
Διασκεδάσεις, επιπλέον γεύματα, ποτά, εκδηλώσεις και οτιδήποτε άλλο αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.





πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...