Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών (φωτο)

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ετελέσθη το πρωί του Σαββάτου 17 Ιανουαρίου η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί την Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, εις τον νεόδμητο περικαλλή προς τιμήν του Ναό εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας. Μαζί του εκτός από τους Ιερείς του Ναού συλλειτούργησαν και άλλοι Ιερείς της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ανάμεσα στους οποίους και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης.
Ο π. Αρτέμιος είχε και την διακονία του λόγου κατά την διάρκεια του οποίου ομίλησε περί της θαυμαστής πολιτείας του Μεγάλου Οσίου Πατρός.

Το εσπέρας του Σαββάτου έλαβε χώρα ο Αναστάσιμος Εσπερινός στον οποίο προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης ο οποίος ομίλησε και επικαίρως.
Καθ όλες τις ιερές Ακολουθίες στα Αναλόγια έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος και κ. Χρήστος Φωτόπουλος, μαζί με άλλους ιεροψάλτες εκ Πατρών.
Το ενθουσιώδες κλίμα όλων των ημερών επί το γεγονός των γενομένων Θυρανοιξίων του νέου και του μοναδικού συνάμα σε όλη την Πάτρα προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου Ναού, επισφράγισε η ευχαριστία του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου, προς τον Πανάγαθον Θεόν, προς τον σεπτόν Ποιμενάρχην μας κ.κ. Χρυσόστομον καθώς και σε όλους του φιλαγίους Χριστιανούς οι οποίοι κατέκλυσαν ασφυκτικά καθ’ όλες τις ιερές Ακολουθίες τον Ιερό Ναό.

































Φωτογραφίες Ν. Κατοστάρης – Χ. Χαρμπίλας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...