Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τέσσερα πράγματα που ξεχνούν όσοι, Χριστιανοί και μη, δικαιολογούν την πολιτική «ορκωμοσία» Τσίπρα


Με αφορμή την ΑΡΝΗΣΗ του νέου πρωθυπουργού να ορκιστεί στο Ιερό Ευαγγέλιο, διατυπώσαμε τις ενστάσεις μας ΕΔΩ. Επειδή πάντως ορισμένοι επιμένουν πως δεν συνέβη και τίποτα το τρομερό (!!!) από την προκλητική αυτή ενέργεια, υπενθυμίζουμε τέσσερα απλά πράγματα που ξεχνούν:

- Ο ίδιος ο Χριστός έχει απαγορεύσει τον όρκο. Ισχύει αυτό; Φυσικά! Όμως, ο - κατά δηλωσή του - άθεος Τσίπρας, αρνήθηκε να ορκιστεί ΟΧΙ βέβαια λόγω...ευαισθησίας στα λόγια του Κυρίου (κάτι δηλαδή που θα έκανε ένας Πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός), αλλά ακριβώς ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!! Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο καταστάσεων, τα λόγια είναι περιττά.......
- Το ότι «τόσα χρόνια είδαμε και τους άλλους που ορκίζονταν τι έκαναν», όπως αναμασούν διάφοροι ως...επιχείρημα, δεν σημαίνει πως πρέπει να καταργηθεί εν γένει ο θρησκευτικός όρκος! Ούτε βέβαια σημαίνει πως όποιος δεν ορκίζεται ΛΟΓΩ ΑΘΕΪΑΣ αυτομάτως δεν...θα είναι κλέφτης, απατεώνας και κακός κυβερνήτης!

- Ανεξαρτήτως των θρησκευτικών πεποιθήσεων του καθενός, ο θρησκευτικός όρκος συνηθίζεται από τα χρόνια του Βυζαντίου, οπότε γινόταν τελετουργικά η στέψη του νέου αυτοκράτορα:

Επίσης, στη Φιλική Εταιρεία ορκίζονταν στο Ευαγγέλιο ή σε Ιερή Εικόνα, παρουσία πάντα Ορθοδόξου Ιερέα:

Ενώ το Ελληνικό Σύνταγμα είναι θεμελιωμένο «Στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος».

Το να απορρίπτει λοιπόν μετά βδελυγμίας κάποιος όλα τα παραπάνω, ενώ ψηφίστηκε από τον λαό μιας χώρας που στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι Ορθόδοξος, δείχνει τις προθέσεις του και πόσο οικείος είναι με την Ελλάδα, την Ιστορία και τους κατοίκους της!

- Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην στηλιτεύσουμε την ΕΜΦΑΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του πρωθυπουργού: Δεν μπορεί αφενός να ζητά ευχές και προσευχές (!!!) από τον Αρχιεπίσκοπο κι από την άλλη να ΜΗΝ τον θέλει στην ορκωμοσία του! Αυτό λέγεται ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ! 

Ξεκάθαρες κουβέντες! Διότι εδώ μέσα έχουμε καταγράψει πολλές φορές τους Θεομπαίχτες της ΝΔ, αλλά πρέπει - αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και αντικειμενικοί - να κάνουμε το ίδιο και για τους Φαρισαίους του ΣΥΡΙΖΑ!

 
 
πηγή hellas-orthodoxy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...