Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Υποσμηναγός Στ. Παναγυφτόπουλος - Αθάνατος ! [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

Τον Υποσμηναγό Στ. Παναγυφτόπουλο, που θυσίασε τη ζωή του πριν 20 χρόνια ρίχνοντας το αεροσκάφος του στη θάλασσα αντί σε κατοικημένη περιοχή της Χίου, τίμησαν φορείς του νησιού και της Περιφέρειας
Την ηρωική πράξη του Υποσμηναγού Στ. Παναγυφτόπουλου, που 20 χρόνια πριν και συγκεκριμένα την 7η Νοεμβρίου του 1994 αποφάσισε να θυσιάσει την ίδια του τη ζωή αφήνοντας πίσω την οικογένειά του, τίμησαν το πρωί της Τετάρτης οι φορείς του νησιού και της Περιφέρειας.
Ο υποσμηναγός Παναγυφτοπουλος Στυλιανός του Παναγιώτη, γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1966.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.
Σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα, που συνέβη στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως με αεροσκάφος Mirage F-1CG, στις 7 Νοεμβρίου 1994. Υπηρετούσε στην......

342 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα).
Ο αείμνηστος υποσμηναγός την κρίσιμη στιγμή αντί να εγκαταλείψει το αεροσκάφος κι αυτό να συντριβεί πάνω σε σπίτια προτίμησε να θυσιάσει την ίδια του τη ζωή και να το καταρρίψει λίγα μέτρα μακρύτερα από τη στεριά και συγκεκριμένα λίγο πριν τις εκβολές του ποταμού Παρθένη, σώζοντας τις ζωές δεκάδων συμπολιτών μας.
Σήμερα 20 χρόνια μετά την ηρωική πράξη του Υποσμυναγού η σύζυγός του Αγγελική βρέθηκε στη Χίο ευχαριστώντας την τοπική κοινωνία για τη στήριξη που της παρείχε σε όλο αυτό το διάστημα.
«Είμαστε κοντά σας, σας αγαπάμε. Είστε δικοί μας άνθρωποι και πάντα η Χίος είναι για εμάς ένα κομμάτι από τη ζωή μας», ανέφερε η Αγγ. Παναγυφτοπούλου που πλέον καμαρώνει τον 24χρονο γιο της, επίσης στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας στον κλάδο των μηχανικών.
«Καθήκον μας η προάσπιση της ΑΟΖ»
Για την έννοια της λέξης «καθήκον» αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα του έθνους μας στην ΑΟΖ του Αιγαίου Πελάγους και της Κύπρου».
«Σε αυτά τα είκοσι χρόνια, πολλά έγιναν, πολλά άλλαξαν. Εκείνο που δεν άλλαξε, ούτε θα αλλάξει, είναι η ευγνωμοσύνη και το δέος που νιώθει η Χίος, που νιώθουμε όλοι μας, για τη θυσία του Στυλιανού Παναγυφτόπουλου. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο από τότε, συγκεντρωνόμαστε εδώ, όχι ως διεκπεραίωση μια τυπικής υποχρέωσης, αλλά ως απότιση Φόρου Τιμής που μας συγκλονίζει βαθύτατα», προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης.   






πηγή politischios.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...