Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ο Επιτάφιος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ενορία Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών (φωτογραφίες)

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Με λαμπρότητα και κατάνυξη ετελέσθη η Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της Τρίτης 12 Αυγούστου εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών, επί τη αποδόσει της Μεγάλης Εορτής της Μεταμορφώσεως Του Κυρίου, κατά την οποία εψάλλησαν και τα Εγκώμια, ήτοι ο Επιτάφιος Ύμνος εις την Υπεραγίαν Θεοτόκο.
Τις Ιερές Ακολουθίες ετέλεσαν οι Ιερείς π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος, π. Βασίλειος Σταμόπουλος, οι εφημέριοι του Ναού π. Ιωάννης και π. Σταύρος και ο Διάκονος π. Παΐσιος Γρίβας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο οποίος ανεφέρθη εκτενώς στην Βιοτή της Παναχράντου Κόρης καθώς και στην μεγάλη ευλάβεια που έχει δι' αυτήν ο λαός του Θεού.

Στα Ιερά Αναλόγια έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Μιχαήλ Ζαφείρης και κ. Χρήστος Φωτόπουλος μαζί με άλλους ιεροψάλτες, ενώ τα Ιερά Εγκώμια απέδωσε εξόχως η Γυναικεία Χορωδία Βυζαντινής & Εκκλησιαστικής Παράδοσης «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ» υπό την Διεύθυνση της κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου.
Η Χορωδία έψαλλε και κατά την διάρκεια της Θεία Λειτουργίας.
Η αθρόα προσέλευση των Πιστών ήταν ένα θέαμα συγκλονιστικό, όλοι κατέφθασαν εκεί δια να μεταφέρουν εις την Μεγάλη Μάνα του πόνους και τις δυσκολίες τους αλλά και να Της είπουν ένα μεγάλο ευχαριστώ δια την βοήθειάν Της. Ο λαός μας απέδειξε και πάλι ότι η Παναγία είναι γι’ αυτόν η Γλυκεία Καταφυγή του, το Στήριγμά του, η Απαντοχή του, η Ακοίμητος Μεσίτρια των αιτημάτων του προς τον Πανάγαθο Θεό!
Αξίζει κάθε έπαινος σε όσους επιμελήθηκαν το στολισμό του Ναού και του Ιερού Κουβουκλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Τα άνθη προσέφεραν οι: Βασιλική Βυζοπούλου, Ευαγγελία Λαγαρού, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Μαρία Τσακουμάκη, Σωτηρία Σαζακλή, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Νικολίτσα Γιαννοπολίτη, Ηλίας Χαρμπίλας, Βασιλική Κραβαριώτη, Αφροδίτη Γκοτσούλια, Ιωάννα Νιφόρα, Θεοδώρα Λεχουρίτη, Δήμητρα Καρουσιώτη, Γεωργία Κατσώνα, Βασίλειος Μάρκου και Αντώνιος Ντζούφρας.
Οι Ιερείς και άπαν το προσωπικό του Ναού εύχονται σε όλους Καλό Δεκαπενταύγουστο!























































































φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...