Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Ναό Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών (φώτο)



Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πατήρ Ιωάννης Δημητρόπουλος με συνιερουργό τον συνεφημέριό του πατέρα Σταύρο Καλαμπαλίκη.
Στα Ιερά Αναλόγια έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού Μιχαήλ Ζαφείρης και Χρήστος Φωτόπουλος.
Ο Ναός από νωρίς το πρωί ήταν κατάμεστος από κόσμο της περιοχής οι οποίοι ήρθαν για να προσκυνήσουν Τον Τίμιο Σταυρό.
Ο π. Ιωάννης προ του τέλους της Θείας Ευχαριστίας αναφέρθη στη σημασία της ημέρας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Με τη Χάρη του Θεού αισίως φτάσαμε εις το μέσον της Μ. Τεσσαρακοστής και η Εκκλησία μας προβάλει σήμερα τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό για να ενισχυθούμε, προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στην πορεία μας προς την Ανάσταση. Το Τίμιο Ξύλο μας παρείχε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσουμε και πάλι στον Παράδεισο…. Ο Κύριος μας ως Εύσπλαχνος έχυσε το αίμα Του επάνω στον Σταυρό για να ζήσουμε αιωνίως..!» Ευχήθηκε δε σε όλους καλό υπόλοιπο και με το καλό να εορτάσουμε το Άγιον Πάσχα.
Ο δίσκος επί του οποίου είχε τοποθετηθεί ο Τίμιος Σταυρός στολίσθηκε με άνθη τα οποία προσέφεραν ευσεβείς ενορίτες εκ των αυλών των σπιτιών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εκκλησιαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου το οποίο οι Ιερείς είχαν ενσωματώσει επάνω στο Σταυρό ευλογίας.


φωτογραφία: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...