Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συρία: Χριστιανικούς σταυρούς κατέστρεψαν ισλαμιστές αντάρτες

 

Άνδρες μιας οργάνωσης η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα και μάχονται στη Συρία στο πλευρό των ανταρτών πυρπόλησαν την Πέμπτη τα αγάλματα και τους σταυρούς σε δύο εκκλησίες της πόλης Ράκα, στα βόρεια της χώρας, ενώ κατέστρεψαν το σταυρό του καμπαναριού της μίας από αυτές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (EIIL) που έχουν υπό τον έλεγχό τους την Ράκα έκαψαν τα αγάλματα και τους σταυρούς στο εσωτερικό του ελληνορθόδοξου ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου....


Κατόπιν έκαναν το ίδιο στην εκκλησία των Μαρτύρων που ανήκει στην Αρμενική Καθολική Εκκλησία, γκρέμισαν το σταυρό στο καμπαναριό της και τοποθέτησαν στη θέση τους το λάβαρο της οργάνωσής τους.

Το Παρατηρητήριο κατήγγειλε τις συγκεκριμένες ενέργειες που «είναι αντίθετες με την ελευθερία της λατρείας και πλήττουν τη συριακή επανάσταση».

Πολλοί μουσουλμανικοί και χριστιανικοί χώροι λατρείας έχουν μπει στο στόχαστρο από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η οργάνωση Human Rights Watch είχε καταγγείλει ότι στα τέλη του 2012 έγιναν επιθέσεις σε εκκλησίες στα χωριά της Λατάκειας από «ομάδες που δήλωναν ότι ανήκουν στην αντιπολίτευση», ενώ στις αρχές του 2013 έγινε στόχος και ένας σιιτικός χώρος λατρείας.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες κατηγορούν το καθεστώς ότι βομβαρδίζει τεμένη σε όλη τη χώρα.

 πηγή naftemporiki.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...