Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Με ιερή κατάνυξη και μεγαλοπέπεια εψάλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών (φωτο)


Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών, Ιερά Αγρυπνία επί τη αποδόσει της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας εψάλησαν και τα Εγκώμια προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον.
Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε με την Ακολουθία του Εσπερινού, στον οποίο συμμετείχαν οι Ιερείς του Ναού, ο π. Χρήστος Πασχαλίδης και ο Ιεροδιάκονος π. Παΐσιος Γρίβας.
Στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, κατά την διάρκεια του οποίου, εψάλη και ο Επιτάφιος Θρήνος προς την Παναγίαν μας.
Μετά το πέρας του Όρθρου πραγματοποιήθηκε μικρά Λιτάνευσις του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου της Θεοτόκου πέριξ του Ναού και ακολούθησε Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν πλήθος πιστών μετέλαβε του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου.
Στις Ακολουθίες της Ιεράς Αγρυπνίας έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Μιχαήλ Ζαφείρης και κ. Χρήστος Φωτόπουλος, μαζί με άλλους ιεροψάλτες εκ Πατρών, καθώς και η γυναικεία Χορωδία Βυζαντινής & Εκκλησιαστικής Παράδοσης «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ» υπό την διεύθυνση της κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου.
Η συμμετοχή των ενοριτών καθώς και άλλων ευσεβών Πατρέων ήταν συγκινητική, εφόσον ο Ναός καθ΄ όλη την διάρκεια των Ακολουθιών ήταν γεμάτος από ευλαβείς χριστιανούς οι οποίοι ήρθαν για να προσκυνήσουν και να ψάλουν Ωδήν την Εξόδιον εις την Θεομήτορα και Αρχοντοδέσποινα του κόσμου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ευχαρίστησε θερμά Κλήρο και λαό για τη συμμετοχή τους στην Αγρυπνία, ιδιαιτέρως δε τα μέλη της χορωδίας «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ» τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έψαλλαν αγγελικά κάνοντάς μας να αισθανθούμε ψυχική αγαλλίαση και συναισθήματα που κανείς νιώθει στα Ιεροσόλυμα προσκυνώντας στον Τάφο της Παναγίας μας στη Γεθσημανή.
Συνεχίζοντας ο π. Ιωάννης ευχήθηκε σε όλους, με το καλό να εορτάσουμε την μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου!

Φωτογραφία: πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου

















































































Τα άνθη που εκόσμησαν το Ιερό Κουβούκλιο του Επιταφίου, προσέφεραν οι:
Σαζακλή Σωτηρία, Κατσώνα Γεωργία, Λαγαρού Ευαγγελία, Χαρπίλας Χρίστος, Γιαννοπολίτη Νικολίτσα, Ανώνυμος, Ανώνυμος, Γκοτσούλια Αφροδίτη, Κραβαριώτη Βασιλική, Θεοδωρακάτου Μαριάννα, Βυζοπούλου Βασιλική, Δημητρακοπούλου Ελένη, Νιφόρα Ιωάννα, Μάρκος Βασίλειος, Μάρκος Δημήτριος, Ανώνυμος, Καραγιώργου Άννα, Κουγιανός Ιωάννης, Νταλάπα Χριστίνα, Λιβάνη Παναγιώτα και Ντζούφρας Αντώνιος.


πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...