Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΐΔΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

 1Του Δρ Γεωργίου Μιχ. Φρατζή

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, θρησκευτική ιεροπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια, τελέστηκαν και φέτος οι θρησκευτικές και εθνικές εκδηλώσεις για την 192α επέτειο από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Διογένη, τους πατέρες Κωνσταντίνο, π. Κωνσταντίνο, π. Χαράλαμπο, και π. Ιερεμία την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24 Μαρτίου 2013, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της ομώνυμης Κοινότητος-Ενορίας. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, τελέστηκε η ευχαριστήριος Δοξολογία επί τη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, στην οποία παρευρέθηκαν...

μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου του Αγίου Γεωργίου του Σαββατιανού σχολείου, υπουργοί της τοπικής κυβερνήσεως, βουλευτές της τοπικής και ομοσπονδιακής Βουλής, πρόεδροι Οργανισμών, πολιτικών και πολιτειακών φορέων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νότια Αυστραλία κ. Μανιάκης Γρίβας μετά της συζύγου του καθώς και πλήθος κόσμου.

Στον ομιλία Του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Δορυλαίου εξαίροντας το αγωνιστικό φρόνημα των αγωνιστών του Εικοσιένα, οι οποίοι αγωνίστηκαν «για του Χριστού την πίστι την αγία και της πατρίδος την ελευθερία», αναφέρθηκε στις κρίσιμες ημέρες που διέρχεται το έθνος μας, ο Ελληνισμός γενικότερα, που μόνο με τη βοήθεια του Θεού, εθνική ομοψυχία, ομόνοια και ενότητα θα μπορέσει να ξεπεράσει τα σημερινά δεινά.
1Τα μηνύματα από το κήρυγμα του Θεοφιλεστάτου είχαν πολλαπλούς αποδέκτες και είχαν ως κύριο άξονα την ενότητα και την ομόνοια όλων μας προς επίτευξιν στόχων προσωπικών, παροικιακών και εθνικών.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ -ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΙΩΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ:

Στη συνέχεια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, στο κέντρο της πόλεως της Αδελαΐδος, παρόντος του Κλήρου της 3ης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, τελέστηκε το τρισάγιο, έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων και πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της μαθητιώσης νεολαίας όλων των σχολείων και των Κολλεγίων της Νότιας Αυστραλίας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Διογένης τέλεσαν το τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων επί τη παλιγγενεσία του ελληνικού κράτους. Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε μήνυμα ενότητος προς όλους για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως άτομα, ως παροικία και ως έθνος τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που διερχόμεθα.

1

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας Honourable Jay Weatherill MP, την υπουργό Παιδείας, The Honourable Jennifer Rankine MP, τον ομογενή υπουργό Συγκοινωνιών, The Honourable Tom Koutsantonis MP, την υπουργό Εργασίας The Honourable Grace Portolesi MP, τον πρόεδρο της Βουλής, The Honourable Michael Atkinson MP καθώς και άλλους υπουργούς της Κυβερνήσεως, Βουλευτές της Αντιπολιτεύσεως, Αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλόγων, Αδελφοτήτων, Κοινοτήτων, Φορέων και άλλων οργανισμών. Χρέη τελετάρχου τέλεσε ο κ. Ανδρέας Ψαρομμάτης της Κοινότητος-Ενορίας Προφήτου Ηλιού Norwood.
1Οι εκδηλώσεις αποκορυφώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσης νεολαίας όλων των σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και των Κολλεγίων της πόλεώς μας, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σπυρίδωνος.
Τις εκδηλώσεις παρηκολούθησε πλήθος κόσμου, οι οποίοι με την Εκκλησία, τα θεσμικά όργανα της παροικίας και τους μαθητές μας συνεχίζουν τις παραδόσεις μας εδώ στην Αυστραλία, εν γη αλλοτρία, μεταλαμπαδεύοντας στις νέες γενεές την πίστη μας, τις παραδόσεις μας και την ιστορική συνέχεια του έθνους μας.

πηγή agioritikovima.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...