Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Ενορία Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών εόρτασε την Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους (φωτογραφίες)

Γράφει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
Με την δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός προς Τιμήν και Μνήμην, του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας.
Πλήθος ευσεβών πιστών έσπευσε με ευλάβεια να προσκυνήσει την Eικόνα  αλλά και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, επιζητώντας την χάρη και την ευλογία του.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός και Αναστάσιμος Eσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ωλενίας.
Ανήμερα της Εορτής του Αγίου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και εκφώνησε τον Θείο Λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας, είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να δεχτούμε στην Ενορία μας, τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού, συνοδευόμενο από τον Καθηγούμενο και από αδελφούς της Ιεράς Μονής.
Μετά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου στην οποία προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, π. Νεκτάριος Κωτσάκης ο οποίος ομίλησε επικαίρως, αναφερόμενος στον βίο του Αγίου αλλά και στην χάρη που λαμβάνουμε προσκυνώντας τα Ιερά Λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας.
Κατά τις Ιερές Ακολουθίες έλαβαν μέρος Ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Στα Αναλόγια έψαλλαν οι Ιεροψάλτες Στυλιανός Νικολόπουλος και Μιχαήλ Ζαφείρης μαζί με άλλους Ιεροψάλτες των Πατρών.
Τέλος, αξίζει να επαινεθεί το έργο των εφημερίων, του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου και π. Σταύρου Καλαμπαλίκη, καθώς και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των μελών της Ερανικής Επιτροπής, του Νεωκόρου, αλλά και όλων των συνεργατών τους οι οποίοι συνεισέφεραν τα μέγιστα προκειμένου να εορτασθεί η μνήμη του Αγίου κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φωτογραφίες:Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου 
                          Ανδρέας Σπυρόπουλος



































 












 






























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...