Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η Ενορία Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου (φωτογραφίες)

Την πέμπτη 17 Ιανουαρίου, η Ενορία πραγματοποίησε μετά πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος και Εκκλησιαστικής τάξεως, την Πανήγυριν του υπό ανέργεσιν νέου Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου.

Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, ομιλούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γηροκομείου π. Συμεών Χατζή.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Αντώνιο, ομιλούντος του Αιδεσιμολογιωτάτου πρεσβυτέρου π. Παναγιώτου Θωμά, προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών.

Η Εορτή του Αγίου Αντωνίου ήταν η απαρχή των Ιερών Πανηγύρεων που θα επακολουθήσουν τα επόμενα έτη για την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους και Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο υπόγειος Ναός τιμάται επ' ονόματι του Αγίου Χαραλάμπους και ο άνωθεν Ιερός Ναός που οικοδομείται τώρα. θα τιμάται επ' ονόματι του Αγίου Αντωνίου ο οποίος είναι και μοναδικός στην Ιερά Μητρόπολη αλλά και στις γειτονικές περιοχές.



































Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου


Από panagiaalexiotissa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...