Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τέτοιους παπάδες θέλουμε και έχει ανάγκη η πατρίδα... Έρχεται από την Κωνσταντινούπολη στο Μωρηά ο Παπαφλέσσας!! Σαν σήμερα το τρισευλογημένο 1821...


Ο Γεώργιος Φλέσσας (1788-1825), ο Παπαφλέσσας ή Γρηγόριος Δικαίος, με εντολή της Φιλικής Εταιρείας φέυγει από την Κωνσταντινούπολη όπου λίγο καιρό πρίν είχε χειροτονηθεί... Αρχιμανδρίτης από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε' και φτάνει στον Μωρηά με εντολή την προπαρασκευή του Επαναστατικού Αγώνα, την ίδια περίοδο που ο Υψηλάντης ξεκινούσε ένοπλο αγώνα κατά των τούρκων στην Μολδοβλαχία.

 Σαν σήμερα ο Παπαφλέσσας το 1821 πατάει στην Πελοπόνησσο και ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ. 


Με πυρωμένη την ψυχή ο Παπαφλέσσας, οργανώνει, ξεσηκώνει και μεταλαμπαδεύει το όραμα της Απελευθέρωσης ενώ δεν διστάζει να χρησιμοποίησει και πονηρά τεχνάσματα για να επιτύχει τον Εθνικό του σκοπό.

 Πέντε χρόνια μετά ο Αρχιμανδρίτης φωτιά περνάει στην Ελληνική αιωνιότητα, γράφοντας νέες Θερμοπύλες στο Μανιάκι, λίγα χιλιόμετρα από τον τόπο καταγωγής του (Πολιανή Μεσσηνίας), σε μιά μάχη προδομένη αλλά και με τέτοια έκβαση που ανάγκασε ακόμη και τον Ιμπραήμ να τον τιμήσει για την Αξιοσύνη και την Παληκαριά του.

πηγή elnewsgr.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...