Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στις 13 Οκτωβρίου 1904 έφυγε από την ζωή ο Παύλος Μελάς.

Στις 13 Οκτωβρίου 1904 έφυγε από την ζωή ο μεγάλος Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς. Ένας ήρωας, ο οποίος άφησε την γυναίκα του, που αγαπούσε με μοναδικό τρόπο και τα παιδιά του και έτρεξε εκεί που η Πατρίδα μας είχε ανάγκη, εκεί που η Πατρίδα χανόταν. Έτρεξε, γιατί ήξερε ότι αν η Πατρίδα χαθεί δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τον ίδιο, ούτε για την οικογένειά του. Γι’ αυτό το τόσο απλό και συνάμα τόσο σημαντικό, αγωνίστηκε και θυσιάστηκε.


Ο Παύλος Μελάς τραυματίζεται θανάσιμα ενώ βρισκόταν στη Σιάτιστα οργανώνοντας τον Μακεδονικό Αγώνα ενάντια στους Βουλγάρους. Η συμμορία του Βούλγαρου Μήτρου Βλάχου τον πρόδωσε στους Τούρκους οι οποίοι πολύ σύντομα περικύκλωσαν το σπίτι που βρισκόταν ο Παύλος Μελάς με τους συντρόφους του.


Η τραγική είδηση φθάνει στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα με τηλεγράφημα του Προξένου του Μοναστηρίου που αναφέρει τα εξής :


"... Παρελθούσαν Τετάρτην, 13 τρέχοντος (Οκτωβρίου) ημετέρων ευρεθέντων εν χωρίω Στάτιστα και περί ώραν 5 μ.μ. ήρξατο πυρός κατά των ημετέρων. Ημέτεροι απήντησαν γενναίως, μετά δίωρον δε ανταλλαγήν πυροβολισμών, απεφάσισαν επιχειρήσωσιν έξοδον. Παύλος Μελάς ώρμησε πρώτος επί κεφαλής αυτών, οπότε σφαίρα τουρκική πλήξασα αυτόν κατά την οσφυακήν χώραν, ετραυμάτισε θανασίμως. Σύντροφοί του τον... εναπέθεσαν παρακειμένω οικίσκω, ένθα, μετά ημίσειαν ώραν, διαρκούσης πάντοτε συμπλοκής, εθνικός ήρως ησύχασε ..." !

Ήρωες - ελληνορθόδοξη κληρονομιά

Αυτή είναι η κληρονομιά μας ! Οι Ήρωες είναι τα πρότυπα των Ελλήνων! Οι Πρόγονοι μας , με αυταπάρνηση μας έδειξαν τις αξίες και μας έδωσαν το παράδειγμα ώστε εμείς σήμερα να μην έχουμε αναπαυμένη την συνείδηση μας αλλά να αγρυπνούμε και να αγωνιζόμαστε να διαφυλαχτεί το ελληνορθόδοξο ήθος και τρόπος ζωής που οι ανθέλληνες και προδότες πολιτικοί θέλουν να τα αλλοιώσουν και να τα θυσιάσουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης !

http://www.koinwnia.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...