Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Τα Εγκώμια της Παναγίας μας, στον Άγιο Χαράλαμπο Κρύα Ιτεών Πατρών (φωτο)

 Φωτογραφία: πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου
Ιδιαίτερα κατανυκτική και ταυτόχρονα μεγαλόπρεπη ήταν η χθεσινή Αγρυπνία στο Ναό μας, επιτελώντας τα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ξεκινήσαμε με την Ακολουθία του Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας κατά την μοναστηριακή τάξη, στην οποία προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος Χαράλαμπος Σταματόπουλος, εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Σταυροδρομίου, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού μας, π. Σταύρο και π. Ιωάννη.
Στην συνέχεια τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου κατά την οποία Εψάλλησαν ο Μικρός Παρακλητικός Κανών και τα Εγκώμια της Παναγίας μας.
Επακολούθησε Ιερά Λιτάνευσις πέριξ του προαυλίου χώρου του Ναού υπό το φώς των κεριών που κρατούσαν όσοι παρευρέθησαν, προκειμένου από κοινού να μεγαλύνουμε και να υμνήσουμε την "Υψηλοτέρα των Ουρανών".
Η Ιερά Αγρυπνία ολοκληρώθηκε με την Θεία Λειτουργία στην οποία προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος Γεράσιμος Δημητρόπουλος, εφημέριος Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως για την Υπεραγία Θεοτόκο.
Τις ακολουθίες λάμπρυναν με τις ωραίες τους φωνές οι Ιεροψάλτες Στυλιανός Νικολόπουλος, Μιχαήλ Ζαφείρης, Χρίστος Φωτόπουλος και Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος.





















































Ήταν πραγματικά συγκινητικές οι στιγμές της Αγρυπνίας μας. Βιώσαμε κατά κάποιον τρόπο, όλα εκείνα τα συναισθήματα  που νιώθει κανείς όταν ευλαβικά προσκυνά τον Τάφο της Παναγίας μας στη Γεθσημανή.
Συγχαρητήρια αξίζουν στον Νεωκόρο του Ναού κ. Γεώργιο Σπυρόπουλο για τον ωραίο πανηγυρικό διάκοσμο του Ναού, καθώς και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την όλη τάξη και ευρυθμία που επικρατούσε.

 

Τα άνθη που εκόσμησαν το Ιερό Κουβούκλιο του Επιταφίου, προσέφεραν οι:


Φράγκου Αθανασία, Παύλου Ελένη, Πατσούρας Απόστολος, Σαζακλή Σωτηρία, Αγγελόπουλος Κων/νος, Χαρπίλας Χρίστος, Γιαννοπολίτη Νικολίτσα, Ανώνυμος, Κατσαΐτη Γεωργία, οικογένεια Παπαναγιώτου, Σωτηρίου Παρασκευή, Παπαδόπουλος Ανδρέας, Πέττα Άννα, κ. Κατσαΐτη, Ανώνυμος, Γκοτσούλια Αφροδίτη, Σώρρας Αρτέμιος, Κραβαριώτη Βασιλική, Τσακουμάκη Μαρία, Λειβαδά Βασιλική, Μπούζης Κων/νος, οικογένεια Λεχουρίτη, Ανώνυμος, Μόραγλη Κων/να, Θεοδωρακάτος Σωτήριος, Μπιτούνη Αθανασία, Βυζοπούλου Βασιλική και Παπαχρήστου Γεώργιος.
πηγή agiosharalabos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...