Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ορθόδοξος βαπτίστηκε ο γιος του Κενυάτη πρωθυπουργού!

Ο γιος του πρωθυπουργού της Κένυας βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός ! 

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος δέχθηκε, προ αρκετών εβδομάδων, τον πρωτότοκο γιο του πρωθυπουργού της Κένυας Ραΐλα Οτίγκα, Φιντέλ Κάστρο (o πατέρας του είναι θαυμαστής του ομώνυμου ηγέτη), τον οποίο συνόδευε η μέλλουσα σύζυγός του καταγομένη από την Ερυθραία.

Το ζευγάρι εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία του να ενταχθεί ο Φιντέλ στους κόλπους της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής εκκλησίας.



Αφού έγιναν οι σχετικές και απαραίτητες διευθετήσεις, κατήχηση κ.τ.λ., ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του βαπτίσματος στο μεγάλο βαπτιστήρι της ορθόδοξης πατριαρχικής σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», βαπτίσας τον Φιντέλ, μαζί με 22 άλλα άτομα, δίνοντάς του το όνομα Μακάριος.

Στις 28 Ιουλίου ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του γάμου στον ορθόδοξο πατριαρχικό καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ναϊρόμπη.

Στην τελετή παρέστησαν οι γονείς και των δύο νεονύμφων προς τους οποίους ο Μητροπολίτης, στο τέλος, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες για τη νέα τους ζωή.

Eδώ στην Ελλάδα κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να χτυπήσουν την Ορθοδοξία, γιατί μαζί με τον Αρχαιοελληνισμό είναι οι δύο στιβαροί βραχίονες του Έθνους, και μάλλιστα έχουν καταφέρει να τρώγονται και μεταξύ τους.

Το παράδειγμα του γιου του Κενυάτη πρωθυπουργού δείχνει πόσο ισχυρή είναι η Πολιτιστική μας Παράδοση που καταφέρνει και διεισδυει με μοναδική ευκολία σε χώρους παράταιρους όπως της Κένυας. 

Και όλο αυτό ενώ εμείς οι ίδιοι έχουμε απομακρυνθεί, και από τα δύο ένδοξα κομμάτια της ιστορίας μας. 

Είναι καιρός να αντιληφθούμε το μεγαλείο των παραδόσεών μας γιατί προς το παρόν το αντιλαμβάνονται οι ξένοι.

Είτε για να το ασπαστούνε, είτε για να το καταστρέψουν (βλέπε γνωστές δηλώσεις Κίσσινγκερ περί Ελληνισμού).

πηγή ellinilatris
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...