Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μεγαλόπρεπος Εορτασμός Ιεράς Μνήμης Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου (Παναγή) του Μπασιά του εν Κεφαλληνία, στα Κρύα Ιτεών (φωτο)

φωτογραφία πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου 
Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, πραγματοποιήθηκε και ο φετινός εορτασμός προς Τιμήν και Μνήμην του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Μπασιά του εν Κεφαλληνία, στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών Πατρών.
Ως γνωστόν, στο Ιερό Ναό Αγίου  Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών Πατρών, υπάρχει τμήμα του χαριτοβρύτου Λειψάνου του Οσίου Παναγή, Εικών τέμπλου και Ιερό Προσκυνητάριο προς τιμήν του Αγίου και τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί να εορτάζεται πανηγυρικά η Μνήμη του.
Φέτος οι θρησκευτικές Εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο από πλευράς συμμετοχής ιερατείου και πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Άγιο προκειμένου να λάβουν την ευλογία και τη Χάρη του.
Την παραμονή τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του του Οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου π. Νεκταρίου Στεφανοπούλου, Αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Ωλενού Τριταίας, ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και ομίλησε επικαίρως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, Αδελφός της Ιεράς Μονής Γηροκομείου.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Εσπερινός και Ιερά παράκλησις προς τον Άγιο Παναγή, ενώ πραγματοποιήθηκε Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και του τεμαχίου του Ιερού του Λειψάνου μέσα στην Ενορία. Τον θείον λόγον κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιφερείας Μόβρης. 
Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες Στυλιανός Νικολόπουλος Μιχαήλ Ζαφείρης μαζί με άλλους ιεροψάλτας φίλους του Ιερού Ναού.
Κατά Λιτάνευση, την ατμόσφαιρα λάμπρυναν τόσο η μπάντα του Δήμου Πατρέων, όσο και η συμμετοχή νέων της ενορίας μας ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές. 
Στη συνέχεια ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα στο καταλλήλως διαμορφωμένο προαύλιο του Ιερού Ναού, από τη Νεανική Ομάδα Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών και τον δραστήριο εκπολιτιστικό σύλλογο της περιοχής «Νεάπολις», όπου εβδομήντα περίπου νέοι, μας διασκέδασαν χορεύοντας με ζωντάνια και παλικαριά, Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, παρασύροντας τους πάντες σε έκδηλο ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Καγιαβάς, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Καλαμπαλίκης, ο π. Παναγιώτης θωμάς, ο π. Ανδρέας Πολίτης, ο π. Δημήτριος Γιωτόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Νικόλαος Τζανάκος, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Νεάπολις" κος Γεώργιος Ασημακόπουλος και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Κρύα Ιτεών" κος Ιωάννης Τίτος.
  Στο τέλος της εκδηλώσεως ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση της εκδηλώσεως, συνεχάρη τα παιδιά και τους χοροδιδασκάλους τους κυρίους Νικόλαο Κοτσόκολο και Γεώργιο Σπυρόπουλο για την διατήρηση της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, ενώ παράλληλα τους προσέφερε ως ευλογία αναμνηστικά ενθύμια που έφεραν την Εικόνα του Αγίου Παναγή. 
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Από τον πανηγυρικό Εσπερινό
 

















Από την πανηγυρική Θεία Λειτουργία












Από τον μεθέορτο Εσπερινό, την Παράκληση και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος























 Πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς









































πηγή agiosharalabos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...