Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αρχιεπίσκοπος σε Πούτιν: 'Μπορείτε να συμβάλετε στην ενότητα των Ορθοδόξων'

putin-iero

Μόσχα, Αιμίλιος Πολυγένης - 17.37
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ορθόδοξη χώρα.
Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε, μεταξύ άλλων, στον Ρώσο Πρόεδρο πως "υπάρχει ανάγκη, ειδικά στην εποχή μας, να δεθούμε περισσότεροι εμείς οι Ορθόδοξοι". "Οι Ορθόδοξοι λαοί", σημείωσε, "πρέπει να έρθουν πιο κοντά και εσείς ως ηγέτης μπορείτε να συμβάλετε σε αυτό".
"Οι λαοί μας έχουν έχουν δεσμούς αιώνων, ακόμη και πριν την έναρξη του Χριστιανισμού στην Ρωσία", πρόσθεσε επίσης ο κ. Ιερώνυμος.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο σημείωσε: "Σας ευχαριστούμε που βρήκατε τον χρόνο να επισκεφθείτε την Αγία Ρωσία και μάλιστα τις ημέρες που συμπίπτουν με τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου".
"Το πρόγραμμα της επισκέψεώς σας είναι γεμάτο. Εύχομαι να είναι για εσάς μια μοναδική εμπειρία αυτή η επίσκεψη στη Ρωσία", πρόσθεσε ο κ. Βλ. Πούτιν.
Στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου με τον Ρώσο πρόεδρο ήταν παρών και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

(Φώτο: Γιώργος Φερδής)


1797071
1797070
πηγήagiosharalabos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...